Assixo Rendszerház

A modern üzleti élet alapvető követelménye egy olyan informatikai rendszer, amely korszerű, testre szabott szolgáltatásaival folyamatos, láthatatlan támogatást - és ezzel előnyöket - nyújt használóinak.

Korszerű, testre szabott és láthatatlan. E három fogalom bár logikusnak tűnhet, megvalósításuk az egyik legnemesebb feladat és kihívás egy rendszerépítő számára.
Mihez képest korszerű és kihez képest testre szabott? Egy vállalat életében a legritkább esetben sem fordul elő, hogy mindenki ugyanazt a munkát végezné, így természetes, hogy mindenkinek más-más eszközre van szüksége, hogy célját elérje.

Az Assixo Rendszerház egy olyan rendszerépítő filozófia, egy olyan szaktudás, amely szintetizálja a felmerülő igényeket a kor szellemével úgy, hogy az egész szerves egységet alkosson.

Az Assixo Rendszerház az Assixo rendszerépítő szolgáltatása. Rendszeres rendszer rendszere, amely korszerű, testre szabott és láthatatlan.

A megfelelő eszköz kiválasztása

Napjainkban megszámlálhatatlan számítógépes szoftver, és hardver közül választhat az ember. Szinte nincs olyan munka, amit el lehetne a számítógép segítsége nélkül elvégezni, szinte nincs olyan probléma, amit számítógép nélkül meg lehetne oldani.

Amilyen könnyen mindenki meg tudja határozni, hogy mire szeretné használni számítógépét, annál nehezebben választható ki a legmegfelelőbb eszköz, szolgáltatás, hiszen az informatikát (is) egyfajta "bábeli zűrzavar", egy "posztmodern káosz" uralja.

Kérdés, hogy ha valami testre szabott, akkor az egyben külön költség vonzatokkal jár-e együtt. Természetesen nem. Szolgáltatásunk éppen ennek az elvnek az ellenkezőjét verifikálja, tehát akkor jár a legjobban, ha csak azért fizet, amit használ. Ez az elv bár egyszerűnek tűnik, mégis sok szakértelmet és odafigyelést igényel.

Kontroll és trendkövetés

Az igények felmérése közben, a kiépített rendszer után javaslatokat teszünk az általunk lehetségesnek, szükségesnek, vagy elégségesnek tartott változtatásokra, továbbfejlesztésekre, folyamatosan követve az aktuális trendeket.

A tervezés során mindig arra koncentrálunk, hogy a kialakítandó rendszer értékálló legyen, a lehető legtovább lehessen használni komolyabb átalakítások nélkül.
Mivel az informatika gyorsvonati sebességgel változik, elengedhetetlen, hogy a kialakított rendszer könnyen bovíthető legyen.

Úgy véljük, hogy az előbb említett két szempont, az értékállóság és bővíthetoség összhangba hozható.

Rendszer-kivitelezés során kizárólag megbízható, komoly referenciákkal rendelkező gyártók eszközeit használjuk. Cégünk bejegyzett forgalmazója a legtöbb nagy magyarországi informatikai disztribútor cégnek.

Legyen biztonságban

A tervezés és telepítés befejezése után az Ön informatikai környezete készen áll arra, hogy a mindennapi munkából is kivegye a részét, teljesítse, amire készült. A felhasználók leünek a gépek elé és elkezdenek dolgozni, az e-mailek érkeznek a postafiókokba, a dokumentumok gyűlnek a mappákban. De ki garantálja a rendszer üzembiztos működését, az Ön adatainak, üzleti információinak biztonságát?

Természetesen az Assixo csapata erre is felkészült. Munkatársainknak olyan rendszerek állnak rendelkezésére, amellyel ezen adminisztrátori feladatok elvégzése is gyorsan és zökkenőmentesen végezhető. Minden számítógép teljes távfelügyeletét biztosítani tudjuk, legyen az a gép a világ bármely részén. Előre tudjuk prognosztizálni az erőforrások kimerülését, a hibák felbukkanásáról azonnal értesülünk és olyan segítséget tudunk Önöknek nyújtani, mintha munkatársaink minden pillanatban ott állnának Ön mellett. Nem boszorkányság, ezek a rendszerek mind-mint a rendelkezésünkre állnak és tudjuk hogyan használjuk őket úgy, hogy az Önnek a leghatékonyabb legyen.

Nyílt forrás, a másik út

Az Assixo elkötelezett híve a nyílt forráskódú szoftverek - így a különböző Linux kiadások - magyarországi elterjesztésének. Manapság a nyílt forráskódú szoftverek reális alternatívát képeznek a nagy üzleti szoftvergyártók termékeivel szemben. Az ilyen szoftverek mögött általában sokkal nagyobb fejlesztői és tesztelői háttér áll, hiszen egy-egy ilyen szoftver megszületése nem egy fejlesztői csoport, hanem egy nagyobb közösség érdeme.

Az Assixo igény szerint megtervez és kivitelez olyan irodai informatikai struktúrát, amely minden egyes szoftver-elemében nyílt forráskódú szoftveren alapul.
Gondolja át és legközelebb vegye számításba ezt a lehetőséget is. Bennünk megfelelő partnerre talál ezen a téren is. Munkatársaink szerzői Magyarország vezető Linuxos magazinjában, így elmondhatjuk, hogy valóban megfelelő szellemi tőke áll mögöttünk.


Assixo Webstúdió

A '90-es évek végén a technológiai újításokra fogékony cégek között robbanszerűen kezdett terjedni egy új megjelenési forma, egy új arculatépítési lehetőség - az internetes megjelenés. Napjainkban már elmondható, hogy egy magára adó cég megjelenéséhez hozzátartozik, hogy legalább egy olyan weblappal rendelkezzen, amely a cégről a legalapvetőbb információkat tartalmazza.

Napjainkban azok a társaságok, amelyek pár évvel ezelőtt az internetes megjelenés mellett dönöttek, már olyan weblapokat üzemeltetnek, amelyek egyrészről hatékony reklámfelületet jelentenek, a látogatókat arra késztetik, hogy időről időre visszatérjenek, nem utolsó sorban pedig akár azonnali vásárlási lehetőséget is kínálnak. Mi az Assixonál úgy gondoljuk, hogy egy jól megtervezett és kivitelezett weblap az egyik laghatékonyabb és legolcsóbb eszköze lehet a XXI. századi arculatépítésnek, amellett, hogy olyan értékemelt szolgáltatásokat nyújtha a látogatóknak, amivel lépéselőnyre tehetünk szert a konkurenciával szemben.

Egy weblap születése

Nagyon fontos annak eldöntése, hogy mit várunk az oldaltól, és mit várnak a leendő oldal látogatói a oldaltól. A "web 2.0" korában ezen lehetőségek tárháza szélesebb, mint az pár éve bárki is gondolta volna. Egy jól felépített weblap, a megfelelő szolgáltatásokkal ma bárminél jobban tudja segíteni egy vállalat növekedést a virtuális térben.

Miután megszületett az oldal koncepciója, döntés született az alkalmazandó technológiákról, mi elkészítjük az oldal specifikációját és a működését szimuláló HTML vázat. Ezzel párhuzamosan elkészítünk néhány különböző grafikai tervet, amelyek közül a megrendelő kiválaszthatja a neki tetszőt, az elképzeléséhez legközelebb állót. Ezek a tervek természetesen nem a végleges oldal tervei, hanem látványtervek, amelyek a végleges arculat elkészítéséhez jelentik a kiinduló lépést.

Miután a megrendelő kiválasztotta a látványtervet és elfogadta a végleges működési specifikációt, munkatárasink visszavonulnak, és munkának látnak. Kapcsolattartó munkatársunk napi kapcsolatban áll Önnel, az Ön cégével, és minden egyes elkészített modul után egy rövid megbeszélésen értékelik az elkészült munkát, illetve megbeszélik az esetleges korrigációkat.

Mi az Assixonál minden téren nagy hangsúlyt fektetünk az ügyfeleinkkel folytatott személyes kapcsolattartásra.

Ha elkészült az oldal, a fejlesztés utolsó fázisaként egy tesztelésnek vetjük alá, amely tesztelés feladata minden, a működési specifikációban szereplő funkció működésének ellenőrzése. Ezután felkészítjük az oldalt az átadásra, amelynek során egy személyes megbeszélés alkalmával ismertetjük az átvevővel a technikai paramétereket, az oldal igényeit a futtató környezet felé.

Természetesen erről is, mint minden fázisról írásos dokumentációt készítünk, amelyet az oldal átadásakor a megrendelő részére átadunk.

Fejlesztői filozófiánk

Az Assixonál megjelenésünket követően azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy mindig a technika élvonalát képviselő módszereket alkalmazzuk, hiszen melyik partnerünk szeretne hónapokkal, netán évekkel az aktuális trendek, és ezáltal versenytársai mögött baktatni.

Munkatársaink fiatalos lendülete, bizonyítási vágya, és az informatika iránti elkötelezettsége garancia arra, hogy mindig élen járjunk a legújabb technológiák alkalmazása

terén.


Assixo Szoftverfejlesztés

Cégünk elődje, az e-Média Informatika fejlesztői múltja egészen 2000-ig nyúlik vissza. Cégünk ekkor kezdte el fejlesztni a DBK Kft-nél az azóta második generációját élő eStock számlázó és készletnyilvántartó rendszerét.

A fejlesztés lezárásával és a szoftver használatba vétele után merült fel az igény a többi partnerünk részéről, hogy az eStock rendszer sikerén felbuzdulva ők is hasonló egyedi készítésű, személyre szabott vállalati rendszereket szeretnének üzemeltetni.

Az igények felmérése után több vonalon is fejlesztésekbe kezdünk. Egyfelől megpróbáltuk a felmerült igényeket a lehető leggyorsabban kielégíteni, másfelől elkezdtünk több olyan keretrendszert kiépíteni, amely az egyedi vállalatirányítási rendszerek fejlesztésének időtartamát radikálisan lecsökkenti.

Jelenleg cégünk három ilyen keretrendszerrel rendelkezik, az egyik az eStock rendszer, a másik az Assixo PHP Framework, míg harmadik az Assixo Java Framework nevű keretrendszer.

Assixo PHP Framework

Egyedi rendszereink alapját a közel tíz éve folyamatosan fejlesztett PHP alapú, objektum orientált keretrendszer képezi. Ez egy moduláris felépítésű, jól kitalált és átgondolt, az elmúlt évek alatt technológiailag tökéletesre csiszolt környezet, amely lehetővé teszi számunkra, hogy egységes formában, meghatározott sturkturális keretek között építsük fel alkalmazásainkat, miközben minimalizálja a fejlesztés során fennálló hibalehetőségeket, hiszen rengeteg dolgot a fejlesztők helyett intéz. Jól kipróbált, bevált algoritusok szerint működik, így garantálva, hogy a hasonló funkciók mindig, mindenütt ugyanúgy működjenek az alkalmazáson belül.

A keretrendszer mindig az aktuális technológiai megoldásokat vonultatja fel (OOP, XML, Proptotype Javascript Library, Ajax, SOAP, stb.), jelenleg teljesen nyílt forrású megoldásokra támaszkodik – így külön licencdíj nem terheli, jól illeszthetők hozzá a harmadik fél által készített nyílt/zárt megoldások, illetve a Linux platforomon elérhető összes parancssoros illetve PHP könyvtáron keresztül elérhető szolgáltatás.

A kinézet teljesen el van válsztva a kódtól, tehát szabadon meghatározható, valamint a felület természetesen akár többnyelvű is lehet.

A megrendelő úgy kap egyedi alkalmazást, hogy azok váza mégis egy sokat próbált, megbízható, jól dokumentált struktúra.

Modular Web System

Mint minden valamire való keretrendszer, az Assixo Framework is moduláris felépítésű, azaz az egyes szolgáltatások (egymásra hatás függvényében) szabadon eltávolíthatók, illetve bővíthetők. A keretrendszer mögött álló fejlesztői háttérnek köszönhetően abban tudunk többet nyújtani a sima modularitásnál, hogy a teljesen szét nem választható, egymással kapcsolatban lévő szolgáltatások esetén is fájdalommentesen tudjuk ezt megtenni. Az egyes modulokat testre szabjuk, illesztjük, így sokkal rugalmasabban építkezhetünk.

A modularitás természetesen rendszer oldalról is jelen van. Számtalan már megírt komponenssel rendelkezik a keretrendszer (Felhasználókezelés, központi autentikáció (Active Directory), fájlkezelés, (tömeges) képkezelés (automatikus átméretezés, kiskép generálás), külső WIKI motorok illesztése, Ajax funkciók, flash képmegjelenítő, bankkártyás fizetés, stb.)

A kinézet sablonok formájában, a kódtól teljesen függetlenül található, ebből következőleg ugyanazt az alkalmazást bármilyen felülettel el tudjuk látni igény szerint (a sablonok a végletekig rugalmasak, tehát tényleg bármit elő tudunk állítani a megrendelő igénye szerint, nem csak logo és/vagy színcseréről van szó). Egy futó weblap egyszerre akár több kinézettel is üzemelhet, ami automatikusan változhat például a begépelt URL függvényében.

Az előre elkészített rendszerkomponensek és felhasználói modulok segítségével gyorsan és alacsony fejlesztési költség mellett tudjuk összeállítani az Ön elvárásainak megfelelő webalkalmazást – természetesen személyre szabott kinézettel, igény szerint egyedi komponensekkel bővítve azt.

Assixo Webshop System

Nagy tapasztalattal rendelkezünk a webes kereskedelmi rendszerek területén, évek óta készítünk, továbbfejlesztünk és üzemeltetünk webáruházakat.

Jelenleg üzemelő webáruházi renszerünk - melyet igény szerint testre szabunk – is megtalálható a termékpalettánkon.

Ez egy teljes mértékben fejlesztői közreműködés nélkül, webfelületről adminsztrálható webbolt, ahol a tartalmat, termékleírásokat, gyártókat/márkákat egy WIKI motoron keresztül, gyorsan és egyszerűen formázható módon tudja az üzemeltető rögzíteni – mintha csak szöveget szerkesztene.

A szabadon sturktúrálható kategóriafába rendezett termékekhez tetszőleges számú termékvariánst rögzíthető (méret~, színváltozatok, stb.), melyek dinamikusan kiemelhetők, termékhírként, ajánlatként megjeleníthetők a nyitólapon, illetve egyéb meghatározott helyeken.

A webáruház integrálható az Ön készletnyilvántartó rendszerével, melynek következtében rengeteg adminisztrációs teendőtől szabadul meg. A készletnyilvántartó rendszerben rögzített termék és készletadatok automatikusan feladásra kerülnek a webboltjába, ahol Ön meghatározhatja azok további sorsát az adatrözgítés fáradságos (és hibálehetsőségektől sem mentes) művelete nélkül.

Assixo Auction System

2009-ben Magyarországon elsőként indítottunk el ügyfelünk ingatlan árverési portálját, amely az első héten sikeres ingatlan aukcióval debütált, és sokáig egyedüliként működött a magyar online piacon.

Egy komplett ingatlan értékesítési portálról van szó, ahol a felhasználók licitálhatnak az egyes ingatlanokra regisztrációs díj (bankkártyás) megfizetését követően. Licitjeiket nyomon követhetik, autolicitet állíthatnak be, láthatják pillanatnyi és elméleti legmagasabb kötelezettségeiket.

A kiszemelt ingatlanokra keresőmotor segítségével találnak rá, amellyel az újonnan beérkezőket is folyamatosan figyelemmel kísérhetik: a releváns ingatlanokról a rendszer e-mailt küld a felhasználónak.

Az ingatlan adatok általában egy belső ügyviteli rendszerből érkeznek, de lehetőség van a webes adminisztrációra is. Az aukció természetesen bármilyen más termékre is kiterjeszthető. Webáruházunkkal kombinálva aukciós vásárcsarnokot vagy online aukciós házat biztosít az Ön számára.

Assixo Java Framework

Szintén több éves múlttal rendelkező JAVA alapú webes keretrendszerünket elsődlegesen egyedi, belső ügyviteli rendszerek fejlesztésére készítettük. Naprakész technológiai megoldásokat vonultat fel, pl: XML alapú kód és modellgenerálás, Hybernate köztes adatbázisréteg, stb. Nyílt forráskódú technológiákra épít, így extra licencdíj nem terheli. Jól illeszthetők hozzá harmadik fél által készített nyílt vagy zárt megoldások.

Ez egy rendkívül robosztus rendszer, amely arra hivatott, hogy egy meghatározott célt, megfogalmazott igényt a lehető legegyszerűbb módon, hiba nélkül megvalósítson. Rendkívül jól tolerálja a folyamatos fejlesztést (Life Long Learning), platform és adatbázisfüggetlen – mivel az adatok tárolása a Hybernate nevű köztes rétegen keresztül történik.

Fejlesztői oldalról szigorúan szabványosított, egységes, a “fejlesztői szabadságot” nem megengedő rendszer.

Jelenleg többnyire pénzügyi területen használjuk, ahol rendkívül fontos az adatok megbízható kezelése és a hibamentes működés. Telepítést nem igényel, használatához elegendő egy webbböngésző.

Webalkalmazások fejlesztése

Hogyan működik értelmezésünkben egy webalkalmazás?

Regisztráció, Saját oldal
A regisztráció során egy e-mail címet ad meg a felhasználó a legszükségesebb adatok kíséretében, amelyet követően egy aktivációs e-mail linkjét követve tudja fiókját aktiválni. Később a Saját oldal funkcióin keresztül tudja adatait módosítani (bejelentkezéskor elfelejtett jelszót kérni), és itt találja minden felhasználóspecifikus adatát, szolgáltatásait

Naplózás
Minden olyan műveletet naplózunk, amelyet a megrendelő relevánsnak ítél (pl. Adminisztrátorok műveletei). Később tévedés vagy vita esetén pontosan visszakereshető, hogy ki mikor mihez nyúlt hozzá.

Adattörténet
A weboldalon végzett műveletek – legyen az egy hírlevélküldés, vagy bármilyen új elemet létrehozó fukció – olyanok, hogy az adattörténet mindig visszanézhető egészen a kiindulási állapotig. Ez nem csak admin oldalról lényeges, de a felhasználó is láthatja az oldalunkon elvégzett korábbi műveletei eredményét.

Kinézet és nyelv
A kinézet az oldal működésétől függetlenül fejlesztői oldalról megváloztatható, újradizájnolható, de akár egymás mellett is futhat több párhuzamos kinézet, amelyet a látogató helyi adottságai, vagy a begépelt URL alapján automatikusan megváltoztat a rendszer: a felhasználó mindig a számára megfelelő kinézetet látja. Ennek segítségével egyébként az oldal más weboldalak kinézetébe integrálható.

Támogatjuk a többnyelvű oldalak létrehozását, amely később dinamikusan, egy nyelvfájl újabb nyelvre történő lefordításával dinamikusan bővíthető.

Képek kezelése
A képek feltöltése mindenféle grafikai szaktudást nélkülöz. A képeket megfelelő képarányra vágjuk, adott felbontásra átméretezzük, előnézeti képet generálunk hozzá (akár többet is), mindezt teljesen automatikusan. A képeket nem kell egyesével feltöltögetnie, Java kiskalalmazásunk segítségével egyszerre akár több százat is kijelölhet és feltölthet.

Tartalomszerkesztés
A tartalomszerkesztés – legyen az statikus tartalom (pl kapcsolat, szabályzat, rólunk oldal), vagy egy termék leírása – fejlesztői közreműködés, szaktudás nélkül történik. Ehhez WIKI motort használunk, melynek segítségével nagyon egyszerűem, egy Word-höz hasonló ablakban tudja a kezelő megformázni a szöveget, amit ki szeretne tenni a weboldalra.

Internetes fizetés
Pénzhez akkor jut, ha a felhasználó fizet az Ön termékéért, vagy szolgáltatásáért a weboldalon. Ennek legegyszerűbb, legelterjedtebb (és az üzemeltető szemszögéből legolcsóbb) módja az internetes bankkártyás fizetés. Ma már minden folyószámlához alapértelmezetten olyan kártya jár, amellyel on-line is lehet fizetni. Rendszereink (a CIB bank partnereként) egy virtuális banki terminált biztosítanak a felhasználónk, aki a kártyaszám, lejárat, biztonsági kód megadását követően tranzakciót indít felénk. A módszer megbízható, mivel az adatokat nem Önnek, hanem a banknak kell megadnia, s a bank azonal (pár másodpercen) belül visszajelez a webalkalmazásnak, hogy a fizetés sikeres volt-e. Ezt követően a felhasználó azonnal igénybe veheti a szolgáltatást mindenféle üzemeltetői közreműködés nélkül.

Ha önnek másik banknál vezeti számláját, vagy másik banktól szeretné igénybe venni a szolgálatást, mi elvégezzük az adott banki rendszerhez történő illesztést.

Rendezett, következetes működés
Keretrendszerünknek hála az egyes aloldalak működése teljesen egységes – hiszen mindegyik funkció ugyanazt az algoritmikus megoldást használa. Minden űrlap kinézete és használata egyforma, a különböző funkciók, amennyire csak lehetséges, hasonlítanak egymásra, esztétikus kinézetet, oldalstruktúrát és egyszerű használhatóságot eredményezve. Az újonnan bevezetett szolgáltatások könnyen beilleszthetők az oldalba.

Statisztika
Fontos a visszajelzés. Minden nyilvános oldalunkat a Google Analytics szolgáltatását használva monitozorruk. Ennek során egy kódrészletet helyezünk el a webalkalmazásban, amely minden látogatást naplóz. A legfrissebb látogatottsági adatokat Ön szintén fejlesztői közreműködés nélkül nézheti meg, elemezheti.
A látogatottsági statisztikákból nagyon sok minden kiderül. A látogatói trendeknek megfelelően Ön úgy módosíthatja a termékkínálatát, vagy épp a weboldal működését, hogy az az összes látogató számára megfeleljen, s Önnek a lehető legtöbb felhasználót hozza.

Marketing, Google AdWords
Nagy tapasztalattal rendelkezünk a világ legnépszerűbb keresője, a Google által nyújtott online hirdetési felület használatában, konfigurálásában. Ügyfeleinknél már bevált.
A Google azzal ért el világsikert, hogy rendkívül olcsón kinálja a szolgáltatásait. Ennek következtében a kis cégek, induló vállalkozások számára is lehetővé vált portékájuk versenyképes hirdetése gyakorlatilag fillérekért. Ez a hirdetési modell kattintás alapú, a felhasználó nem a megjelenésért fizet, hanem azért, ha az érdeklődő rákattint a hirdetésre. Ekkor is maximum annyit, amennyit előzőleg beállított. Cserébe bárki aki az Ön által meghatározott kulcsszavakra keres a Google-ben, kiemelt helyen fogja megtalálni a hirdetést.

A Google-nak fizetett marketingköltség mindössze töredéke annak, amit bármilyen más egyéb hirdetési módszerrel sikerülne elérnie, s a hatékonysága is messze meghaladja azt.

Bár az Adwords rendszer kezdeti beállítása némi ismeretet igényel, ám kérésre szívesem nyújtunk segítséget abban, hogy Ön megfelelően be tudja állítani online marketing kampányát – esetleg igény szerint akár be is állítjuk Ön helyett.